KNBB: Corona update 20-05-2020

KNBB: Corona Update 20-05-2020

1 juni of 1 september: wat is de stand van zaken voor biljarthoreca, wat is de stand van zaken voor binnensport (verenigingen), en wat wordt gedaan om de belangen te dienen van diegenen die pas op 1 september open zouden kunnen?

20 mei 2020
UPDATE 20 MEI:
Helaas heeft op dit moment niemand het complete antwoord welke accommodaties wel en welke niet open mogen en per wanneer.
De situatie is: De horeca mag open per 1 juni, en daaronder vallen veel pool-, snooker- en biljartcafés/zalen.
Echter het blijkt dat ondanks dat in diverse gemeenten er al toestemming is gegeven voor opening 1 juni, er toch enkele gemeenten een andere interpretatie hanteren.
(Vanuit zaalhouders hebben wij vernomen dat de gemeenten Breda, Rotterdam, Amsterdam, Wageningen, Sittard, Beek en Tilburg hen groen licht hebben gegeven om op 1 juni open te gaan.)
Daarbij geldt: Binnensport (verenigingen) mogen pas open per 1 september. Nog ver weg in de tijd dus – dit zou voor biljartverenigingen nog ruim drie maanden zijn zonder inkomsten, en voor clubspelers nog ruim drie maanden geen spel op de eigen vereniging.
Wij als KNBB en NDB (Nederlandse Darts Bond) zetten ons samen in om onze aan de horeca verbonden accommodaties en clubs mee te laten lopen met de lijn horeca. Met als doel dat zij niet pas op 1 september, maar al per 1 juni open zouden mogen voor de clubspelers.
Dit advies om onze sport met de lijn horeca mee te laten lopen is inmiddels met kracht door NOC*NSF overgenomen, en middels een Position Paper ingediend bij de Minister. Dit position paper wordt op 26 mei besproken; een update volgt t.z.t. op deze plek.
Tevens hebben wij als KNBB samen met de NDB vragen ingediend bij een lid van de Tweede Kamer, zodat ook vanuit deze politieke hoek de belangen van onze clubs en verenigingen worden meegenomen. We hopen volgende week te horen welke type accommodaties er nog meer open zouden mogen.
Ons advies aan lokaalhouders: neem contact op met uw gemeente om na te gaan of uw vereniging op 1 juni open mag. Diverse gemeenten hebben hiervoor inmiddels toestemming gegeven! Vanuit zaalhouders hebben wij vernomen dat de gemeenten Breda, Rotterdam, Amsterdam, Wageningen, Sittard, Beek en Tilburg hen groen licht hebben gegeven om op 1 juni open te gaan. En ontvangt u groen licht van uw gemeente laat het ons dan weten via info@knbb.nl.
En, indien u lid bent van Koninklijke Horeca Nederland: neem ook contact op met hen, zodat ook zij mogelijk uw specifieke belangen kunnen meenemen.
Op 20 mei is ook het Noodpakket Corona 2.0 gepresenteerd door de overheid. Wat dit noodpakket inhoudt, leest u hier. Alle updates in relatie tot biljarten en het coronavirus zijn altijd te vinden op www.knbb.nl/coronavirus.

Voor het Corona protocol van de KNBB klikt U hier.